Fotograaf: Marcel Houwe
Fotograaf: Marcel Houwe Marcel Houwer

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Sport en vrije tijd

BORNE - Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof heeft NEO, na de zeperd van vorige week, tegen het in nood verkerende Grol op overtuigende wijze revanche genomen en tevens aan klantenbinding gedaan. De ploeg van Philip Agteres kreeg net als indertijd in Groenlo vijf goals tegen, maar scoorde zelf niet. Eindstand 5-0 derhalve.

Binnen twee minuten na de aftrap kreeg NEO twee schietkansen via Jochem Stam en Stef Rompelaar, maar een paar tellen later had Tiem Rots de bezoekers zomaar op 0-1 kunnen zetten, maar zijn kopbal mislukte volledig. NEO had de zaken goed voor elkaar in verdedigend opzicht en eigenlijk hoefde Leco Zeevalkink nauwelijks handelend op te treden voor rust. Nadat een paar mooie aanvallen nog niets hadden opgeleverd kwam NEO halverwege het eerste bedrijf op 1-0. Een prachtige aanval over de linkervleugel eindigde in een puntgave voorzet van Wessel Bom die door Jochem Stam bij de tweede paal tot goal werd gepromoveerd, hoewel doelman Nick Oude Luttikhuis er nog dichtbij zat. In het verdere verloop van de eerste helft koesterde NEO de voorsprong, controleerde de wedstrijd en liet Grol eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen komen.

Als de technische staf van Grol al plannen had gehad om het tij te keren in de tweede helft, dan werd dat plan al na twee minuten aan duigen geschoten. Na balverlies op het middenveld bereikte Jasper Scholten zijn spits Stef Rompelaar en die plaatste de bal van een meter of zestien met dodelijke precisie naar de rechterbenedenhoek: 2-0. Ook de volgende kansen waren voor NEO. Eerst werd Jochem Stam bediend door Jasper Scholten, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij de bal breed te leggen, waardoor de kans verloren ging. Na een kleine 20 minuten leverde de volgende kans wel resultaat op. Een hoekschop van links belandde in een mêlee van spelers, waarna een ongelukkig hakje van een Grol-verdediger de bal bij Wessel Bom bezorgde die diagonaal de 3-0 liet aantekenen.

Vlak na de aftrap leverde balverlies op het NEO-middenveld bijna de 3-1 op, maar Tycho Riteco schoot nipt naast. Topscorer Luc Berentsen kreeg kort daarop een enorme kans op een tegengoal, maar op het randje van buitenspel verspeelde hij 1 op 1 met Leco Zeevalkink de bal simpel aan de goalie.

Het laatste deel van de wedstrijd speelde zich bijna helemaal af op de helft van Grol. Eerst had Jochem Stam zijn tweede van de middag moeten maken, maar na Oude Luttikhuis eerst te hebben uitgespeeld stuitte hij in tweede instantie alsnog op de goalie. Zijn rebound belandde via een op de doellijn staande verdediger op de lat. Maar zo’n twintig minuten voor tijd viel de 4-0 echter wel. Bas Spenkelink bediende Stef Rompelaar met een splijtende pass en de spits schoot simpel raak na de Grol-goalie te hebben omspeeld.

Het slotakkoord was voor de net als Sem Leferink, Mats Velner, Bram Rikhof en Kevin Roesink ingevallen Twan Weghorst na de mooiste aanval van de wedstrijd. Coen ten Tusscher bediende met een prachtige pass Wessel Bom en diens voorzet werd door Weghorst met een acrobatische actie bij de eerste paal tot de 5-0 verwerkt. Bijna had Weghorst ook nog de 6-0 gemaakt, maar zijn van richting veranderde inzet vanaf de achterlijn ging net voorlangs.

NEO boekte derhalve een mooie overwinning, met helaas de kanttekening dat nu ook aanvoerder Max Brunninkhuis weer op de ruime blessurelijst was opgenomen. Jasper Scholten en Kevin van den Brug begonnen niet helemaal fit aan het duel en vielen later aangeslagen uit. Beide spelers zullen blij zijn dat er komend weekend niet gespeeld hoeft te worden.

Op 4 mei speelt NEO uit bij koploper WHC dat in Wezep dit seizoen nog geen punt heeft laten liggen. Een mooie uitdaging voor NEO’s keurkorps!