Viskoepel gaat weer open

Zakelijk

Borne| De Viskoepel op de Stroom Esch gaat over een week weer open. Op 13 februari is Kirby Jagersma klaar met de verbouwing en heeft de Stroom Esch haar viswinkel weer terug. En dat niet alleen want er komen ook 28 stoelen met tafels in waar vis en chips (patat), haring belegde broodjes, wraps en viskroketten gegeten kunnen worden. De 29 jarige onderneemster hoopt dat het een gezellige plek gaat worden waar mensen elkaar gaan ontmoeten.

Het pand is 90 m2 groot. Er is een nieuwe parketvloer ingelegd. Er staat al een haring meubel in en deze week zal het frituurgedeelte ook bedrijfsklaar zijn. Daarna zal er achter de toonbank een gietvloer gestort worden en kan met inrichten begonnen worden. Kirby zit al 14 jaar in het vak. Ze begon in het Stadsveld in Enschede bij de Zeeparel en nam die zaak in 2013 over.

Tweede zaak
Kirby kreeg echter een auto ongeluk en hield daar een whiplash aan over. Via intensief sporten en oefeningen “is het nu onder controle”, zoals ze dat noemt. Haar zus, Jolien, had ook een viszaak, in Hengelo, maar die liep niet zo goed en ze stopte daarmee. Zij nam vervolgens de Zeeparel over van haar zus. Op de achtergrond hielp Kirby wel mee, maar het ondernemerschap bleef toch kriebelen. Toen het pand van de Viskoepel vrij kwam werd er binnen de familie overlegd en nu gaat Kirby met hulp van hen aan de slag in Borne. Melanie gaat haar, als vaste kracht, erbij helpen.

Arachideolie
De ervaren onderneemster heeft gekozen om te frituren met Arachideolie. “Het behoud veel beter de smaak van de vis en de patat met een hoogwaardige kwaliteit en dat is wat wij graag willen bereiken. Maar mijn specialiteit blijft de haring, daar stond ik in Enschede ook al bekend om”, zo verteld ze lachend. Verder zullen alle producten vers klaar gemaakt en gebakken worden. De viszaak is de hele week, behalve op maandag, geopend van 9.30 tot 18.00 uur. (WA)