Ambachtelijke frietzaak Wenderz opent filiaal

Zakelijk

links Jorrick Meen en Luuk Wender

Borne | “Ik wens jullie veel succes, ik ben frietverslaafd en kom als een van de eerste klanten langs hoor”, roept een vrouw die toevallige de deur open ziet staan in de Nieuwe Kerkstraat. Hier zijn Luuk Wender en Jorrick Meen met de laatste werkzaamheden bezig in hun nieuwe frietzaak. Medio januari gaat de zaak open, hun tweede binnen een jaar tijd.

Luuk Wender opende zijn eerste zaak nog geen jaar geleden in Delden en dat loopt zo goed dat er verder werd gekeken. De kans aan de nieuwe Kerkstraat kwam langs en in het pand, waar eerst het ijs- en koffiehuuske waren gevestigd, wordt druk verbouwd. Er liggen nog grote buizen in het pand deze zullen op het dak geplaatst worden “Hier zitten milieufilters in die 98% schone lucht zullen uitblazen, het is niet verplicht maar we willen geen overlast veroorzaken”, zo verteld de 20 jarige Jorrick. Hij is al vanaf de start in Delden in dienst en hij gaat samen met eigenaar Luuk Wender de zaak runnen in Borne.

Ambachtelijk assortiment
Wenderz, zoals de zaak gaat heten, richt zich op ambachtelijke producten. Gekozen is voor de Nederlandse klei aardappelen uit de Noord Oostpolder.De friet wordt straks elke dag vers gebakken. Luuk (27) geeft aan dat er in 100 % zonnebloemolie wordt gebakken waardoor de smaak optimaal tot zijn recht komt. Verder zal de frietzaak tien soorten kroketten gaan verkopen met evenzoveel smaken. Garnalen, Seranoham en Truffel behoren tot de keuzemogelijkheden. Samen met een chefkok is een bijzondere hamburger ontwikkeld die erg goed verkoopt in Delden.

IJs Huuske in ere herstellen
Naast dit uitgebreide assortiment zijn ook glutenvrije- en vegetarische snacks te verkrijgen. Nieuw in Borne is dat er niet voor een grillplaat is gekozen maar voor een grill. Begin januari zal de bakapparatuur geplaatst worden en de afwerking plaats vinden. Daarna kunnen de deuren open. “We hebben er allebei erg veel zin in, Borne is wat groter als Delden maar het voelt nu al goed, door de vele reactie die we nu al krijgen. Het ijshuuske dat hier zat willen we ook proberen in ere te herstellen. Dat doen we door komende zomer een exclusieve ijs soort te gaan presenteren”, zo sluit de jonge ondernemer Luuk af. WA