Kultur in hus concerten goed bezocht

Uitgaan & Cultuur

Optreden Nostradames in het Kulturhus

Borne-Acht optredens vonden er plaats in Bornse huiskamers, waarna deze muzikale middag werd afgesloten met een Grande finale in het Kulturhus. In totaal waren er ruim honderd bezoekers, die zich met de fiets door Borne verplaatsten, naar de verschillende locaties. Er was altijd een gastvrij onthaal, met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, of een hapje en een drankje. Het was gezellig druk en de weersomstandigheden waren gunstig. “We zijn bijzonder tevreden en gaan volgend jaar het eerste lustrum vieren. In januari beginnen we weer met de voorbereidingen”, aldus Joke Batenburg na afloop.

Van te voren konden de deelnemers drie artiesten opgeven, een werd bepaald door de organisatie, dus in totaal kon met vier optredens zien. Lynn Olsen trad op bij de familie Muller en deze songwriter-vocalist bracht rustige luisterliedjes. Ze vertelde dat haar cover van Aaliyaha in 2016 werd opgepikt door Spotify en wereldwijd binnen de kortste tijd al op 3 stond op Spotify. Daarna werd en een contract getekend bij een platenmaatschappij. En natuurlijk zong zij de cover. Marlijne Jans trad op aan de Lavendel 8, en deze Bornse vertelde over haar inspiratie bron als tekstschrijfster. Zo ging ze altijd naar haar vriendje in Hertme en kwam hij nooit bij haar. Dat inspireerde haar om Come to me te schrijven. Double6, Paul Homan en Rudi Oude Vrielink, traden op bij Bert en Mirja ter Braak. Een tribute van Dolly Parton viel goed in de smaak evenals Malle Babbe van Rob de Nijs. Maar ook “Op Fietse” van Daniel Lohues, werd er uitgevoerd. Het klonk “wie döt mij wat, wie döt mij wat, wie döt mij wat vandage,'k zol haost zeggen, jao het mag wel zo”, bij de bezoekers.

Melancholieke klanken
Bij de familie van der Post werd de vleugel bespeeld door de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours Jonatan Kuhlmann (21) en Jasmijn Oude Grotebevelsborg (20). Jonatan vertelde dat hij een stuk had gecomponeerd op een gedicht van de Joodse Selma Meerbaum, waarna hij het stuk speelde. De melancholieke klanken beroerde menig bezoeker. Jasmijn speelde een gedeelte van de vier jaargetijden. Beide sloten af met een quatre-mains op de piano. Verder waren er nog optredens van Blue Shapes, Nostra Dames, Frank Droste en Marlijn Jans en SanSan.

In het Kulturhus
Na alle optredens kwamen de artiesten en de gastgezinnen voor de Grande finale naar het Kulturhus. Hier traden ze allemaal nog een keertje op. Bezoekers kregen hier een hapje en een drankje aangeboden. Joke Batenburg en Matty Boenink presenteerde de artiesten en bedankte alle gastgezinnen voor hun ontvangst. “Deze concerten zijn tot stand gekomen samen met het Kulturhus en daar zijn we heel erg blij mee. We kunnen nu al toezeggen dat er volgend jaar weer huiskamer concerten zullen worden gegeven, we gaan ermee verder”, aldus beide dames. WA