Tweede editie FIFA19 voetbaltoernooi succes

Sport & Vrijetijd

vlnr Jeffrey Smit (3e), Bram Geboers (1e) Luan van Dienst (2e)

Borne | Voor de tweede keer werd er een FIFA19-toernooi in ’t Wooldrik gehouden, georganiseerd door Sport Borne. Nu waren er 25 deelnemers die streden om de Wildcard. Bram Gebroers won het toernooi. Hij classificeert zich voor het regionale toernooi en mogelijke de landelijke finale.

In de sporthal stonden acht monitoren opgesteld waar het computerspel FIFA19 op gespeeld werd. De deelnemers waren allemaal uit jongens en ze hadden goed geoefend thuis. Degene die vrij waren keken bij de spelende voetballers mee en een enthousiast “Yes” “Goal” en “super” klonken door de zaal. De jongens speelde tegen elkaar of, als het oneven was, tegen de computer. In poules van vier werden er eerst een voorrondes gehouden. Hiervan ginegen de beste 16 door naar de achtste finale. Daarna volgde de kwart en de halve finale.

Finale
De finale werd op een groot scherm gespeeld zodat alle jongens de kampioen wedstrijd konden volgen. In de finale namen Bram Geboers (Liverpool) en Luan van Dienst (Machester City) het tegen elkaar op. Bram werd uiteindelijk de winnaar. Derde werd Jeffrey Smit (Juventus). Alle drie kregen ze een medaille uitgereikt. Het materiaal werd verzorgd door Rent ’n Play. (WA)