Sportclub Rijssen tegen BZSV Blauwwitters

Sport & Vrijetijd

Blauwwitters tonen veerkracht!

Borne | Een prachtige zomerse dag waarin beide ploegen er een wedstrijd van maakten. Een wedstrijd waar alles in zat. Een rode kaart, gele kaart, opstootjes en 6 doelpunten eerlijk verdeelt over beide ploegen.

Eerste helft
Beide ploegen leken er zin in te hebben want het spel ging op en neer en bood veel scoring kansen. Het was Sportclub Rijsssen dat rond de 20ste minuut de score openende 1-0. Een aanval vanaf rechts opgezet wordt ingekopt 1-0. BZSV bleef proberen, door redelijk goede aanvallen, een tegen doelpunt te scoren, maar het lukte steeds niet. Sportclub Rijssen lukte het wel voor de tweede keer; 2-0 in de 48ste minuut. Velen dachten dat Sportclub Rijssen een gewonnen wedstrijd speelde.

Tweede helft
Ben Kamers wordt er na de rust in gebracht. Hij verving Karel van Bockel. Het leek er op dat het beter ging lopen bij BZSV. Maar ook Rijssen kreeg nog kansen. In de 60ste minuut krijgt BZSV een hoekschop. Bas Siccama scoorde zijn eerste doelpunt van dit jaar. Hij kopt de bal prachtig in. 2-1. Kort erna geeft Ruben Versteegen een prachtige paas van achter uit waaruit Bas Siccama zijn tweede doelpunt maakt. 2-2. Geweldig hoe BZSV vanuit een kansloos lijkende positie toch terug kwam in de wedstrijd. Helaas konden de Blauwwitters maar kort genieten van de gelijke stand, want Rijssen scoort al snel de 3-2. De wedstrijd lijkt gespeeld. Rijssen komt nog met 10 man te staan door een rode kaart. In de 81ste minuut krijgt BZSV een vrije trap te nemen op een mooie plek net buiten het strafschop gebied. De verslaggever werd tijdens de vrijeschop afgeleid door dingen op de tribune waardoor hij niet zeker weet wie de vrije schop heeft genomen. Hij denkt dat het Ruben Versteegen was. Wat hij wel heeft mee gekregen is dat Koen Schukking de bal die van de keeper terug kwam prachtig in kopte. 3-3. De gelijke stand werd gevierd als overwinning wat wel te begrijpen valt. Het mooie van voetbal is dat men er nog uren over kan napraten en over deze wedstrijd werd tot in de WC de dwalingen van de scheids heftig bekritiseert. Een leuke wedstrijd die tot het laatste spannend bleef. BZSV verdient een geweldig compliment voor hun doorzettingsvermogen en veerkracht.