Schoolkorfbal toernooi groot succes

Sport & Vrijetijd

Borne | Het schoolkorfbaltoernooi, dat, afgelopen vrijdag 8 maart, in sporthal ’t Wooldrik werd gehouden, trok 250 jongens en meisjes. Ze kwamen allemaal uit groep 4 van de Bornse scholen. De 49 teams streden in poules om een beker, die aan het einde van de ochtend werd uitgereikt. Het toernooi was even weg maar beleefde nu een prachtige herstart.

Er werd op de scholen al een tijdje geoefend tijdens de lessen van het bewegingsonderwijs, inzet was een mooi plaats op vrijdag 8 maart in het toernooi. Het bleef een sportief treffen in de volle sporthal. De begeleiding werd verzorgd door de plaatselijke korfbalvereniging Groen Zwart, leerlingen uit de sport+klas van het Twickel College uit Hengelo, leerlingen van het ROC van Twente Sport & Bewegen en de buurtsportcoaches van Borne Sport. Interim voorzitter van GroenZwart, Robert Gielians, was erg blij met het resultaat. “Vorig jaar werd het toernooi niet gehouden, maar als ik zie wat hier gebeurt dan gaan we dit elk jaar doen. Er wordt op momenten zelfs fanatiek gespeeld, prachtig om te zien”.

Poule winnaars
De Poule winnaars: Poule 1: 't Olthof 4, poul 2,De Vonder 3 en De Vonder 4 (gedeelde winnaar), Poule 3: De Vonder 5, Poule 4: Prisma 1, Poule 5: 't Olthof 1, Poule 6: De Vonder 9, Poule 7: De Vonder 10. Van alle teams is ook een leuke teamfoto gemaakt, Groen Zwart zal binnenkort zorgen dat alle kinderen hun teamfoto krijgen. (WA)