Karateka van Muga Mushin Ryu wint zilver Open Benelux!

Sport & Vrijetijd

Borne | Jinthe Hengstman van karateschool Muga Mushin Ryu veroverde een zilveren medaille op het Open Benelux karate, dat zondag 10 maart - in Amsterdam werd gehouden. Hengstman deed mee in de discipline kata.

Het karate talent van Karateschool Muga Mushin Ryu belandde na een voorronde waarin 34 karateka's in actie kwamen, in de finale. Ze won drie wedstrijden, maar in de eindstrijd verloor ze van de Luxemburgse kampioen Mia Reding nipt met 3-2.

Open Benelux
Het Open Benelux Karate kampioenschap stond onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Het was een toernooi voor alle karatestijlen, zoals shotokan en shito ryu. Alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland maar ook buitenlandse konden zich inschrijven. Er waren dertig landen vertegenwoordigd waaronder Noorwegen, Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. In totaal streden 700 karateka’s mee in de discipline’s kata en kumite in diverse leeftijdscategorieën.

De overige vier deelnemers van Muga Mushin Ryu lukte het niet om een finaleplaats te behalen, maar wel wonnen Elisabeth Damhuis uit Hengelo en Norah Wolff uit Rijssen een aantal wedstrijden. De wedstrijden waren meetmomenten voor de nationale selecties. Eerstvolgende toernooi is de Internationaler WW Cup in het Duitse Puderbach.