Handbaldames ZV1 wint van ongeslagen dames Havas 1!!

Sport & Vrijetijd

Borne | Na vorige week net te hebben verloren van DSO 25-27, waren ze gebrand om deze week wel de punten te gaan pakken. Het beloofde een spannende pot te gaan worden tussen de nummer 6 & 7 van de ranglijst, en Havas was thuis ook nog ongeslagen.

Met een volle bus vertrokken ZV samen met de mee gereisde supporters naar Almere. Tijdens de warming up werd de muziek verzorgt door een DJ.

ZV begon wedstrijd gelijk scherp en met goed verdedigingswerk en snelle aanvallen stonden ze al snel voor met 4-1. Toch kwam Havas dichterbij door balverlies aan ZV kant en was de stand na 25 minuten spelen 11-12 in het voordeel van Zenderen Vooruit. ZV bleef rustig en speelde goed uit waardoor ze de rust in gingen met 12-15.

De 2e helft begonnen ze weer goed en scoorden direct. Havas liet zich niet kennen en kwam nog terug naar 16-17, maar ZV gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen. Ze bleven spelen als een team, bleven rustig waar het moest en ze hebben heel volwassen en verzorgd handbal gespeeld, ook hun keeper stond goed te spelen. ZV speelde sterk tot het einde, wat resulteerde in een verdiende overwinning van 26-29 voor Zenderen Vooruit.

Aanstaande zaterdag 09-02 speelt ZV de thuiswedstrijd tegen de dames van V.O.C Amsterdam 2 om 19.30 uur. Ze kunnen ook hier jullie support hard gebruiken.