Goed combinerend ZV naar prachtige uitzege op SV Almelo 1-4

Sport & Vrijetijd

Zenderen | De omstandigheden mochten er zijn zondagmiddag. Mooi weer, veel publiek, zeker ook vanuit Zenderen en tevens als extraatje, geluiden uit het Heracles stadion 100 meter verder op , die ons op de hoogte stelden van de tussenstanden bij Heracles-Groningen. Alleen schatten velen het eerste Groningen doelpunt verkeerd in. Bleken zij als hekkensluiter, toch nog steeds een grote aanhang te hebben.

Eerste helft
SV Almelo, met vaardige spitsen, waaronder de van Luctor et Emergo teruggekeerde Mike Kerr, begon de wedstrijd opportunistisch. Maar echt veel leverde dat niet op. ZV, zonder de nog steeds geblesseerden Bart Beld en Bryan Sonder, had na een slordige 10 minuten spelen meer succes. Ramon van Os wrong zich tussen een paar verdedigers door en schoot op goal. De keeper kon in eerste instantie, vanuit zijn positie, de bal naar de linkerkant blokken, maar was kansloos op het daarop volgende schot van Teun Besselink, die toch die kant op moest, 0-1. Een leuk begin. Een kwartiertje later werd het nog leuker. Vanaf de linkerkant werd Ramon van Os koppend in stelling gebracht. De bal passeerde hun keeper, maar deze kreeg assistentie van een verdediger, die zijn taken even dacht waar te nemen. De prima leidende scheids uit het Gelderse Wychen kon maar twee dingen doen. Rode kaart en bal op de stip. Almelo nam het sportief op en protesteerde niet. Hemmo Mulder, onze nieuwe penalty specialist, knalde de bal steenhard in de linkerhoek. Hemmo mag blijven, 0-2. ZV verslapte ogenschijnlijk wat, want het was Almelo dat een paar minuten voor de rust, middels een sprankelende solo van de reeds genoemde Mike Kerr en een strakke afronding, terug in de wedstrijd kwam. 1-2. Dit werd ook de ruststand.

Tweede helft
Na de pauze bleef Almelo ook wel aandringen, maar een echte angel zat er niet meer in hun aanvalsspel. Ook begrijpelijk als je al zo lang een mannetje minder in de ploeg hebt. ZV begreep dat een goede balcirculatie nodig was om de punten mee naar huis te nemen. En het moet gezegd dit lukte onze ploeg. De 1-3 is misschien wel de mooiste ZV treffer die er ooit combinerend is gemaakt in mijn carrière als ZV fan en ZV reporter. Nadat 4 verschillende spelers de bal allen in een keer raakten, schoof de inlopende Robin Sonder de bal in het netje. Wat een beauty. Dit gaat nooit meer lukken. Ramon van Os, die bij alle doelpunten royaal betrokken was, scoorde zelf nog vlak voor tijd de 1-4, na een prachtige pass van onze opstomende rechtsachter Thomas Klaassen. Een mooie wedstrijd zat er op. Huiskamervraag: Welke verrassingen hebben onze jongens, trainer Ruud Ottenhof en het overig begeleidingsteam dit seizoen nog meer in petto? We zullen zien, we houden wel van een verrassing.