Fitstap, wandeltraining voor iedereen

Sport & Vrijetijd

Borne | FitStap is het beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De wandeltraining heeft een forse financiële ondersteuning gekregen van de gemeente Borne. Hierdoor is de eigen bijdrage van de deelnemers gehalveerd. Er hebben zich al een aantal deelnemers aangemeld. Vanaf dinsdag 2 april gaat de groep van start. Elke week zal er dan worden gewandeld, twaalf weken lang, met een erkende coach, Henk Passies.

De start is bij het Kulturhus waarbij steeds een andere route, van ongeveer een uur, gelopen zal worden. Voor de start is er ruimte voor een kop koffie. Na afloop is er nog een informatieve nazit. De begeleiding houd niet op bij de looptraining, Henk Passies hierover. “Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. Daarom is er tijdens de wekelijkse trainingen ook aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching, inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers”.

Speciale App.
Naast de wekelijkse groepstraining is het de bedoeling dat de deelnemers twee keer in de week zelfstandig wandelen en aan de hand van opdrachten en tips actief aan het werk gaan met hun leefstijl. Hiervoor kunnen de deelnemers gebruik maken van een speciale FitStap-app. Deze app moet de deelnemers gedurende de week motiveren en informeren. Via de app kunnen de deelnemers ook contact met elkaar en met de trainer onderhouden. Er komt ook nog een geprinte versie van deze begeleiding.

Eigen bedrijf
Henk Passies (57) is zelf een gedreven sporter. Hij volbracht al enkele malen de triatlon in Almere, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 43 km hardlopen. Verder is Henk voorzitter van sportvereniging Trios in Hengelo en heeft enkele sportopleidingen gevold. Vorig jaar richtte Passies zijn eigen bedrijf op “Fit met Passie”, en die verzorgd nu de FitStap trainingen. “Ik ben een echt buitenmens en een duursporter. Verder wil ik graag mijn kennis delen. Je kunt zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Ik geef nu les aan een loopschool in Slangenbeek en bij een bedrijf in Hengelo. Ook heb ik goede contacten met de atletiekunie en de wandelbond”.

Extra korting
Fit met Passies start vanaf 2 april met wandelen vanaf het Kulturhus. Iedereen kan deelnemen aan FitStap, zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose). Het programma is zowel bedoeld voor mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen, als voor mensen die bijvoorbeeld door hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven. “Met de deelnemers kunnen we eventueel ook een ander startpunt afspreken, het is maar net wat iedereen wil, ik sta er open voor. Het is ook wel eens leuk om in Twickel te starten”. De wandeltochten zullen 12 keer worden gehouden. Fitstap kost nu € 69,50 en leden van Carintreggeland kunnen nog een extra korting ontvangen van 10%. Henk gaat daarvoor zorgen. Aanmelden kan bij info@fitmetpassie.nl en 0683965445. (WA)