Cool Moves volleybaltoernooi

Sport & Vrijetijd

Groep 5 van de basisscholen tijdens het toernooi

Borne | De basisschool leerlingen van alle scholen in de gemeente Borne hebben gevolleybald. In totaal deden er zo’n 500 scholieren mee aan het Cool Moves Volley in sporthal ’t Wooldrik. Voor het eerste speelden ook de groepen 8 van de scholen mee, en “dit is echt gaaf”, kon je van de jongens en meisjes horen.

Cool Moves Volley is een dynamisch spel, waarbij kleine teams van vier spelers een wedstrijd spelen gericht op de sport volleybal. Tijdens het spel beoefenen de spelers uit groep 5 drie technieken; de opslag, gooien en vangen en onderarms spelen, voor de kinderen uit groep 8 komt hier het bovenhands spelen nog bij. De meeste teams bestonden uit zes deelnemers waarvan er vier speelden. Fanatiek stonden ze elkaar aan te moedigen en de wedstrijdleiders hielden alles in de gaten. Van de sportklassen van het Twickel college waren er 21 leerlingen aanwezig. “We hoeven bijna niet te fluiten, ze spelen erg sportief, we houden de scores bij en het is erg leuk om te doen”, aldus een 13 jarige leerling.

Massale deelname
Naast de medewerking van deze leerlingen was de wedstrijdleiding van volleybalvereniging Apollo 8, en de buurtsportcoaches van Borne Sport aanwezig. “Het is ons streven om de jeugd zoveel mogelijk te laten spelen, vandaar dat we bij groep 5 hebben gekozen voor poulewinnaars. Voor de oudsten hebben we voor finalerondes gekozen, met een winnaar. We zijn erg blij met deze massale deelname, dat doen we volgend jaar weer”, aldus Ronald Schepers van Borne Sport.

De uitslagen
Groepen 5 poulewinnaars:
Poule 1: De Vonder 2, Poule 2: 't Iemnschelf 1, Poule 3: De Vonder 8, Poule 4: Jan Ligthart, Poule 5: De Vonder 5
Groepen 8:
1e De Vonder 5, 2e Prisma 3, 3e De Vonder 1, 4e De Vonder 4