BZSV vindt zijn meerdere in RKSV uit Rijssen

Sport & Vrijetijd

Borne | De laatste wedstrijd van deze seizoenshelft. De wedstrijd was vorige week afgelast vanwege heftige regenval. Vandaag is de winter in getreden. De vorst maakt het een echte winters dag. Op het rustieke voetbal veld van RKSV, met een leuke warme kantine, werd de wedstrijd gespeeld. Het veld was van ouderwets gras en lag bezaait met bladeren en was op verschillende plaatsen glad. Een ouderwets potje voetbal met mooie glijpartijen en 4de klas voetbal.

Eerste helft
Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor de overleden Johan Bolten. Daarom speelden de spelers van BZSV met rouwbanden. Voor beide ploegen stond er iets op het spel de een BZSV kon los komen en de ander RKSV dichter bij. De wedstrijd begon met twee ploegen die het lekker rustig aan deden. BZSV was iets beter maar kon dat niet in doelpunten omzetten. RKSV voetbalde lekker op hun eigen wijze maar speelde ook niet veel klaar. Zo kabbelde de wedstrijd een tijdje door. De meegekomen supporters van BZSV, de vaste kern, stonden achter een groot hek zich warm te houden. De eerste helft werd met 0-0 afgesloten. Het was goed vertoeven in de kantine die leek op een soort blokhut. De supporters namen de wedstrijd door en ze werden het eens: de ploeg die het eerste scoort wint.

Tweede helft
Meestal wordt er weinig waarde gehecht aan dit soort kantine voorspelingen, maar het kwam dit keer uit. De wedstrijd ging verder waar die gestopt was. Het veld bleef glad. RKSV uit Rijssen scoorde 1-0. Het werd rommeliger en het leek of een deel van de krachten uit de BZSV ‘ ers liep. BZSV had ook wel kansen en goede aanvallen. Er werd hard gewerkt. Toch leek het dat na de 1-0 er opnieuw een onzichtbare vijand mee deed. Veel balverlies en doelpogingen die niet het gewenste effect hadden. RKSV verloor zijn aanvoerder en maakte er 2-0 van. Kort daar op maakten ze ook de 3-0. De RKSV spelers waren dolgelukkig. De wedstrijd was net op tijd afgelopen voordat het donker werd. Er staan geen verlichting bij het veld. De supporters konden nog, voor dat de voetjes koud werden, naar hun auto’s.

Bedankt spelers voor jullie inzet. De winterstop duurt tot 9 februari 2019. BZSV wenst iedereen een fijne en gezonde kerst en een gelukkig nieuwjaar.