BZSV de Blauwwitters wint van Sportclub Enschede

Sport & Vrijetijd

En van hagel, bliksem, regen en wind.

Borne | BZSV de Blauwwitters heeft zaterdagmiddag niet alleen de strijd gewonnen van
Sportclub Enschede. Ook de weergoden werden verslagen. In de extreme wind, hagel, regen en bliksem was het bijna onmogelijk een behoorlijke pot op de mat te leggen.

Eerste helft
In het eerste half uur lukte het nog wel om een redelijk partij voetbal te spelen. De Blauwwitters konden op het veld goed druk zetten op de tegenstander en hadden hierdoor een overwicht op de jonge spelers van Sportclub Enschede. Deze waren niet bij machte gevaarlijk te worden. De Blauwwitters waren wel gevaarlijk via buitenspelers Kent Arslani en Lionel Leushuis. Na 20 minuten was het dan ook raak. Door pressie van Sam van de Vegte kon Koen Schukkink de bal onderscheppen en Kent Arslani alleen voor de keeper zetten. Arslani werkte de bal beheerst binnen. Toen na een half uur de bliksem en de regen over het veld trokken werd de wedstrijd gestaakt en na een kwartier weer hervat. In het restant van de eerste helft waren de Blauwwitters gevaarlijk maar misten ze de scherpte om de kansen af te maken.

Tweede helft
In de tweede helft was het een zelfde verhaal. Het balbezit en veel kansen voor de Blauwwitters en af en toe een uitbraak van Sportclub Enschede. Na 60 minuten scoorde BZSV de Blauwwitters de 2-0. Na een voorzet bleef de bal in de vijf meter liggen en in de scrimmage die daaruit ontstond wist
Koen Schukkink de bal binnen te tikken. In een van de aanvallen hierna kwam Sportclub Enschede met een snelle counter voor de goal van de Blauwwitters. De bal werd na een voorzet in de
lange hoek geschoten en keeper Twan Eijsink was kansloos. De Blauwwitters misten nog enkele levensgrote kansen en de wedstrijd werd na 70 minuten wederom gestaakt door noodweer.
De laatste 20 minuten leverden alleen nog lelijk voetbal op. Hevige windstoten maakten het onmogelijk om nog fatsoenlijk voetbal te spelen. Na amper 90 minuten gespeeld te hebben vond de scheidsrechter het ook wel welletjes en konden de Blauwwitters de 3 punten in eigen huis houden. De uitslag had veel hoger moeten zijn. De kansen gingen er alleen niet in vanmiddag.
Dank aan alle supporters die ondanks het slechte weer ons ruim 2 uur hebben gesteund!

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Sportclub Glanerbrug.