BZSV de Blauwwitters komen opnieuw terug van achterstand

Sport & Vrijetijd

Borne | Zaterdagmiddag schijnt de herfstzon over het sportcomplex van BZSV. Er is veel publiek en dus kan het een leuke middag worden. BZSV treft een tegenstander die lager staat in de stand in hun divisie. Met een overwinning kan er dus goede zaken worden gedaan.

Eerste helft
BZSV begint goed aan de wedstrijd. Ze hebben een overwicht. De aanvallen van de thuisploeg zien er veel belovend uit. Toch duurt het tot de 20ste minuut voor er gescoord wordt. Achilles Enschede doet aardig mee. Creëert kansjes, maar de achterhoede van de Blauwwitters lost het steeds goed op. Peter Maas start voor het eerst in de basis, op de linksback positie. Hij werkt hard en doet het naar behoren. Wat jammer is dat de grensrechter van Achilles erg opzichtig vlagde voor zijn team. Het is schijnbaar niet iedereen gegeven om objectief te blijven. Nu is er een spreekwoord dat boontje om zijn loontje komt en dat was wat er precies gebeurde. BZSV komt op voorsprong door een prachtige run van Ruben Versteegen. Hij ontvangt de bal op het middenveld en zet een run in. Hij loopt langs drie spelers van Achilles en scoort op een prachtige wijze rechts onder in de hoek. De wedstrijd blijft in de greep van BZSV. Toch komt Achilles op gelijke hoogte. Er ontstaat een situatie in het strafschopgebied van BZSV. De bal raakt maar niet weg. Een Achilles speler krijgt vervolgens de bal en Ruben Versteegen trekt aan de noodrem. Penalty. 1-1. BZSV brengt de bal weer in het spel. Achilles neemt de bal over en het is binnen 1 minuut 1-2. Dan is het rust.

Tweede helft
De tweede helft begint zoals de eerste helft is afgesloten met een doelpunt van Achilles. De keeper Twan Eijsink schiet, per ongeluk, tegen een eigen speler. De bal komt bij een Achilles speler, bedankt BZSV, en scoort 1-3. Een enorme domper. De wedstrijd wordt er niet leuker op, maar wel spannender. BZSV, die vorige week ook van een achterstand terug kwam, zet aan.. Het begint echt op een eredivisie wedstrijd te lijken. Spelers van Achilles laten keer op keer zien dat zij veel tijd besteden aan drama les. De regisseur (scheidsrechter) vindt het allemaal prachtig en moedigt op deze wijze het drama alleen maar aan. Bewonderenswaardig is het dat het elftal van BZSV zijn focus houdt op voetballen. Dit was het beste wat ze konden doen, want het leidde tot de 2-3 door Mitchel van Laar. Er worden wat wissels gedaan. Mitchel van Laar wordt gewisseld voor Niek Evers. Terwijl Achilles blijft optreden in hun drama, maakt Niek Evers de 3-3. Een prachtige aanval die Niek er mooi in schiet. BZSV wordt een echte angst tegenstander, want ze komen steeds terug. BZSV heeft in de laatste minuten nog zicht op de overwinning. Helaas gaat de bal er niet meer in. Er was veel amusementswaarde zodat het lang spannend bleef. Een geweldig compliment voor het doorzettingsvermogen van BZSV. Volgende week uit tegen Sportclub Enschede..