BZSV boekt prachtige overwinning 3-2

Sport & Vrijetijd

Borne | BZSV de Blauwwitters moesten aantreden tegen Drienelo de club van wat ooit de TH was. Nu heet het de universiteit. De tegenstander trad aan met spelers van vier verschillende nationaliteiten.

Eerste helft
De wedstrijd kabbelde een tijd voort. BZSV was wel de beter ploeg, maar tot echt gevaar leidde dat niet. De tegenstander kwam na 20 minuten door een prachtig genomen corner op 0-1. Veel mensen zagen in hun hoofd al een doemscenario, maar de Blauwwitters rechtten hun rug, als zo vaak. 2 minuten na de voorsprong van Drienerlo kwam BZSV langszij. De bal kwam bij Bas Siccama in het strafschop gebied en hij scoorde een prachtig doelpunt 1-1. Deze stand bleef tot aan de thee in stand.

Tweede helft
In de rust heeft BZSV gewisseld. Niek Evers is gewisseld voor LIon Leushuis die rechtsbuiten speelde. De wissel zorgde er voor dat er op meerdere posities geschoven werd. Ben Kamers ging op rechts spelen waardoor Bas Siccama op de 10 positie komt te spelen en Niek ging in de spits. Die wissel pakt in vele opzichten goed uit. Het spel werd beter en er werd meteen de 2-1 gescoord. BZSV zet een aanval op van achter uit, de bal komt bij Ben Kamer en zet hard voor. Een speler van Drienelo raakt de bal en schiet in eigen doel. De vreugde van de voorsprong was er niet minder om. BZSV ging beter voetballen. Ze kregen de wedstrijd nog beter in hun greep. Het spel leidde tot een paar mooie aanvallen. Niek Evers viel prima in. Bas Siccama maakte het spel door zijn snelheid beter en directer. BZSV kwam op 3-1 door Mitchel van Laar. Een prachtige aanval die ingeleid werd door Sam van de Vegte. Sam speelde met zijn hart. Hij verdedigde goed en bouwde goed op. De bal kwam bij Rick van de Vegt die een paar mensen het nakijken gaf. Hij zette de bal prachtige voor en Mitchel schoot hem mooi in. Daarna ontstond er een ware vreugde explosie. Mitchel rende naar de trainers en vloog ze in de armen. De rest van het elftal voegden zich er bij. De opluchting was groot en verdiend. De tegenstander zorgde door hun 3-2 nog voor spannende minuten. Je kunt veel over dit elftal zeggen maar ze weten wel altijd voor spanning te zorgen. Gelukkig bleef het 3-2. Een mooie overwinning en verdiende overwinning. Het nagenieten ging nog even door in de derde helft. Volgende week spelen de Blauwwitters hun laatste wedstrijd voor de winterstop.