Borne Astrid de Zeeuw opgenomen in Oranjeselectie

Sport & Vrijetijd

Borne | Bondscoach Gerben Wiersma heeft een aantal dames aan de nationale turnselectie toegevoegd. Hieronder de Bornse Astrid de Zeeuw (15).

Zij stroomt door vanuit Jong Oranje. De Zeeuw (van Klaverblad TON Almelo) kwam dit jaar nog in actie bij de Europese kampioenschappen voor junioren.

De selectie
De Nederlandse selectie bestaat verder uit Céline van Gerner, Elze Geurts, Vera van Pol, Kirsten Polderman, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Juliiette Pijacker, Laura de Witt en Sanne Wevers.
De Nederlandse juniorenselectie bestaat uit Shadé van Oorschot, Lisa van Rozen, Zenna van der Lubbe, Pleun Reinders, Merel Pouw, Yara van Lierop en Ghizlane Barraki.

Olympische Spelen
2019 staat voor de Nederlandse turnsters vooral in het teken van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Tijdens de wereldkampioenschappen in Stuttgart (oktober 2019) worden de Olympische tickets verdeeld. De Nederlandse ploeg moet dan bij de top twaalf eindigen om een teamticket naar Tokyo veilig te stellen.