Belangrijke punten voor handbalsters ZV

Sport & Vrijetijd

Zenderen | Afgelopen zaterdag speelden de dames van ZV-1 tegen Havas uit Almere nummer 3 in de stand van de competitie. Gedreven en vol inzet begon het team aan de wedstrijd.

Eerste helft
Na een slordig begin stond het na 8 minuten gelijk 4-4. De teams waren aan elkaar gewaagd. De tegenpartij had een sterke hoekspeelster, zij scoorde wel 3 keer in de eerste helft. Gelukkig kwam ZV weer terug. Na een scherpe break out stond er 12-12 op het score bord. Vlak voor rust brak een speelster van de tegen partij door de verdediging heen, waardoor ze nog een vrije worp mocht nemen en was de ruststand 12-13.

Tweede helft
De eerste goal na rust van ZV was een prachtige lob. De tegenpartij werd fanatieker, waardoor ZV achter kwam te staan met 18-22. De verdediging werd aangepast. Het lukte, mede door sterk spel en keeperswerk, om terug te komen tot 24-24. Tot de laatste seconde bleef het bloedstollend spannend. Door de geweldige conditie en aangemoedigd door het enthousiaste publiek, werd deze belangrijke pot door ZV gewonnen met 27-26. Door deze overwinning staan ze nu op een mooie 6e plek.