Apollo 8 weet niet te verrassen tegen landskampioen

Sport & Vrijetijd

Borne | Apollo 8 verloor op 22 december met 0-3 van Sliedrecht Sport. De landskampioen was een maatje te groot tegen de debutant in de eredivisie.

In de beginfase van alle drie sets kon Apollo 8 Sliedrecht goed bijbenen. Halverwege de sets stokte de Apollo 8 machine en nam Sliedrecht Sport het initiatief over en wisten de sets eenvoudig te winnen (25-15, 25-18, 25-15). Voor Apollo 8 was dit de laatste wedstrijd in 2018 en neemt een zevende plek op de ranglijst met 14 punten uit 13 wedstrijden. Sliedrecht betere ploeg “Sliedrecht was vandaag duidelijk de betere ploeg”, vertelt Rinske Hofste. “ We hebben bij vlagen goed volleybal laten zien, dat moeten we zien vast te houden en voort zetten in 2019”.

Spelen met lef
“Onze felicitaties gaan natuurlijk naar Sliedrecht Sport. Ze lieten terecht zien dat ze ranglijst aanvoeren”, vult trainer Bart Oosting aan. “Ondanks de nederlaag hebben we ook veel goede dingen gezien. Vooral in de tweede set spelen we slim en met lef dat resulteerde in een 14-16 voorsprong. Hier moeten we op voort bouwen in het nieuwe jaar”.

Twente Cup en bekerwedstrijd
Op zaterdag 12 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal (19.30 uur in Borne). Voorafgaand komt Apollo 8 nog twee keer in actie. Op donderdagavond 3 januari wordt in de IISPA in Almelo voor de tweede keer de Twente Cup georganiseerd. Een toernooi waar naast eredivisionist Apollo 8 Eurosped en Springendal Set Up’65 aan mee doen. Op zondag 6 januari komt Apollo 8 in actie in de ¼ finale van het nationale bekertoernooi. De Bornse ploeg speelt een uitwedstrijd tegen SV Dyname Apeldoorn. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur.
Dames 1 van Apollo 8 wenst iedereen een fijne kerst en een sportief en gezond 2019.