Actieve ontmoeting met een plus

Sport & Vrijetijd

de dinsdagmorgen groep is enthousiast

Borne | Elke maandag- en dinsdagmorgen komen circa 40 ‘jonge’ ouderen bij elkaar om te sporten. Het gaat daarbij om zwemmen en bewegen in de sporthal. Belangrijker nog is het onderlinge contact. Allemaal onder het genot van een kopje koffie en een gezamenlijke lunch. Daar blijft het echter niet bij. Er ontstaan spontaan loop- en fietsgroepjes.

“We gaan nu even zijwaarts door de sporthal lopen. Mooi, goed gedaan, nu gaan we schaatsbewegingen maken, haast je niet doe alles in je eigen tempo”. Aan het woord is Patrick Bakhuis begeleider van de groep op dinsdagmorgen. De deelnemers hebben er zichtbaar plezier in, de meesten zijn goed ter been maar doet ook een mevrouw met een rollator mee. Om een uur of twaalf gaan, degene die dat willen, naar het zwembad. Waarna er rond 13.00 uur een gezamenlijke lunch is. De cyclus duurt zes weken. Ook nu kunnen nog mensen aanhaken.

Mooie dingen ontstaan
Saskia Pigge is een van de begeleidsters en ziet mooi dingen gebeuren. “De mensen vinden hier altijd wat. Als het om beweging gaat, ontmoeten en met elkaar praten. Er ontstaan soms fiets- of loopgroepjes die buiten deze activiteit aan de gang gaan, dat is toch fantastisch”. Er is altijd inbreng mogelijk van de deelnemers, want dat wordt regelmatig met hen overlegd. Zo is er zelfs een bijeenkomst geweest waarin het gebruik van het mobieltje centraal stond, compleet met presentatie. Voor acht euro per keer krijgen de mensen begeleiding en een lunch. En kunnen de deelnemers een keer niet, dan is dat ook geen probleem. Aanmelden kan nog via Jorgen Schiphorst 062658690. (WA)