Top 2000 concert was Top

Algemeen

Borne | Meer dan 600 mensen zaten afgelopen zaterdagavond in de St. Stephanuskerk. Het koor Inpajoko organiseerde daar een Top 2000 concert. Daarbij had zij de samenwerking gezocht met muziekvereniging Gregorius Hertme, meidenband Spoenk, kinderkoor Unisono, Karlijn Boswerger en Niek Assink. Het werd een prachtige voorstelling die zeker om vervolg vraagt.

Bij binnenkomst werden de gasten begeleidt door de meidenband Spoenk, die ondanks het rumoer prachtige muziek maakten. De avond werd geopend door Marieke Oude Middendorp van Inpajoko. Zij gaf aan dat de avond in 3 thema’s werd verdeeld : Liefde, Leven en Verbondenheid. “De top 2000 verbindt, vanavond mag u meedeinen, meeswingen en zelfs meezingen, maar bedenk wel: hard is niet altijd mooi’” gaf ze het publiek mee.

De avond begon muzikaal met ‘Thank you for the music’ van Abba. Vervolgens kreeg burgemeester Welten het woord. Ook hij had over verbinden en verbonden zijn. Hij gaf aan dat de gemeenschapszin in Borne erg groot is. “Samenleven is ook steun vinden bij elkaar”, volgens de burgervader. “Ze hebben mij gevraagd of ik ook wilde zingen. Ik heb geen muzikale achtergrond, maar ik ging om toen ik begreep dat ik ‘With a little help from my friends’ mocht zingen”. Vervolgens bracht de burgemeester zijn versie van het nummer van Joe Cocker ten gehore, gesteund door het koor van Inpajoko. Het was een moedige poging, maar deelname aan The Voice is geen optie. Bij het vertolken van ‘Hier kom ik weg’, door Spoenk, werden op beeldschermen, links en rechts van het podium, beelden getoond van Borne. Het kinderkoor Unisono bracht een prachtige versie van het lied ‘Mag ik dan bij jou’, dat menig vochtig oog opleverde. Niek Assink zong het nummer ‘Leef’ van André Hazes jr.

De nummers werden aangekondigd door Herman Lansink Rotgerink en Martin Demmer, terwijl tussendoor de thema’s werden aangegeven door Gustaaf Boerjan. Voor ieder thema werd een kaars aangestoken door een lid van het kinderkoor. Ook zuster Josephine kwam met een korte overweging. Zij had het over de kunstenaar Frederik Franck en de vlag die hij had gemaakt om aan te geven dat de mens in basis gelijk is, ongeacht ras, kleur of geloof.

De avond werd verder gevuld met nummers als: ‘Mister blue sky’ van ELO en een medley van Supertramp beide vertolkt door Gregorius. Inpajoko bracht onder andere: ‘Africa’ van Toto, ‘God only knows’ van de Beachboys, ‘Hey Jude’ van de Beatles en ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene. Unisono zong nog het nummer ‘Toveren’ van Herman van Veen. Spoenk bracht nummers als ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Hotel California’ van the Eagles. Allemaal prachtig vertolkt. Uiteraard werd de muzikale avond afgesloten met ‘Bohemian Rapsody’ van Queen.

Deze avond had niet tot stand kunnen komen zonder de steun van de gemeente en de kringloop via het stimuleringsfond. Ook het Oranjefonds heeft een grote bijdrage geleverd. De 3 Kearls hebben vooral geholpen met de organisatie.
Al met al was het een prachtige avond met verrassende optredens. Inpajoko kan terugkijken op een succesvol concert. Dit smaakt naar meer. Hopelijk komt hier een vervolg op. Zorg dan dat u ook een kaartje krijgt als u deze keer niet geweest bent. (FvdP)