TMZ eert vrijwilligers met tien ‘vrijwilligersbomen’

Algemeen

Borne | Tijdens de ‘Dag van de vrijwilliger’ op vrijdag 7 december zet TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) haar vrijwilligers in het zonnetje. Bij locatie Het Dijkhuis in Borne wordt er die dag in het bijzijn van een aantal jubilerende vrijwilligers een ‘vrijwilligersboom’ geplant om alle vrijwilligers te eren. De boom staat symbool voor verbondenheid, duurzaamheid en het feit dat vrijwilligers diep geworteld zijn bij TMZ. In totaal worden er die dag tien bomen geplant bij tien verschillende TMZ-locaties. Ook de wijksteunpunten van TMZ worden niet vergeten, zij ontvangen een klein ‘groen’ gebaar.

Met het planten van de bomen wil TMZ op symbolische wijze haar vrijwilligers eren. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers thuis een kleine attentie. Karla Pullen, coördinator vrijwilligerswerk, vertelt: “De ruim 1500 vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor bewoners en cliënten. Zij zijn van onschatbare waarde en onmisbaar bij het waarmaken van de missie ‘Samen voor persoonlijke zorg’. We zijn er trots op dat het aantal vrijwilligers blijft groeien en dat zij hun vrijwilligerswerk gemiddeld beoordelen met het cijfer 8,4. Tijdens de dag van de vrijwilliger op 7 december willen we de vrijwilligers middels het planten van de bomen hartelijk bedanken voor hun inzet.”

Verkleuren
De boom die wordt geplant is een ‘amberboom’. Gerald Veldscholten, tuinman bij TMZ, vertelt: “Deze boom vinden wij passend omdat hij veel vertakkingen heeft en mooi verkleurt gedurende de verschillende seizoenen. We hebben voor elke boom al een passende plek gevonden waar volop ruimte is om te groeien.” Gerald gaat de bomen op 7 december samen met drie andere collega’s plaatsen.

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2100 medewerkers en 1500 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal.