Oproep Sheltersuit: maak een warm gebaar en schenk uw oude slaapzak

Algemeen

Borne | Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Nu de winter nadert, dreigt de vrieskou. Stichting Sheltersuit uit Enschede helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd.

Het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens. Dat is waar stichting Sheltersuit voor staat. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Dutch Design om mensenlevens te beschermen tegen de natuur. De Sheltersuit is het icoon. Deze combinatie van jas, slaapzak en opbergtas maakt overleven mogelijk in barre weersomstandigheden. Maar Sheltersuit is meer: de gebruikte materialen zijn ‘geupcycled’, het is laagdrempelig door donaties van materialen door MVO-partners, de productie is van ‘mens tot mens’ waarbij vluchtelingen, daklozen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich inzetten voor de medemens in nood en Sheltersuit is een kledingmerk waarbij ontwerpen van Bas Timmer bijdragen aan het gratis beschikbaar stellen van Sheltersuits. Kortom: stichting Sheltersuit zet zich in voor het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens en iedereen kan bijdragen aan onze beweging.
Sheltersuit is een bijzonder initiatief dat naadloos past bij de oostelijke mentaliteit van aanpakken en elkaar helpen. Uit gedoneerde restproducten van textielbedrijven, achtergebleven spullen op festivalterreinen en door particulieren afgegeven oude slaapzakken worden in Enschede pakketten gemaakt voor daklozen en mensen die her en der in de wereld op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en achtervolging. De stichting werkt nauw samen met internationale hulporganisaties en kan rekenen op steun en donaties van bedrijven als Ten Cate (Nijverdal), Nomad, COATS en 3M.

Eindejaarscampagne
Met een grote eindejaarscampagne hoopt Sheltersuit drie vluchtelingenkampen in Europa te voorzien van drieduizend pakken. Het gaat om Sarajevo (Bosnië), Duinkerke (Frankrijk) en een Grieks eiland. Omdat er op dit moment een tekort is aan materialen voor de fabricage van de Sheltersuit, doet de stichting een beroep op u. Met het beschikbaar stellen van een oude slaapzak, of het doneren van geld, helpt u een in nood verkerende medemens. Een defecte rits is geen bezwaar
Sheltersuit wil deze winter drieduizend pakken gesponsord krijgen en uitdelen aan kinderen en volwassenen in de vluchtelingenkampen van Sarajevo, Lesbos en Duinkerke.

Kringloop Borne
Sheltersuit vraagt of u uw slaapzak wilt schenken om zo pakken te kunnen fabriceren. U kunt de slaapzakken doneren in de actieperiode van 24 november tot 24 december 2018. U kunt slaapzakken per PostNL versturen, inleveren bij Sheltersuit of afgeven bij de Kringloopwinkel in Borne, Bornerbroeksestraat 83. Het gaat alleen om slaapzakken (géén dekens), al dan niet gereinigd. Een defecte rits is geen bezwaar. De sluitingen worden namelijk verwijderd.

Inleveren slaapzakken bij Sheltersuit
Tijdens kantooruren (maandag-vrijdag, van 09.00 tot 17.00 uur) afgeven bij de receptie van Sheltersuit, Rigtersbleek-Zandvoort 10, 7521 BE Enschede.

Versturen via de post
Standaard via PostNL; verzendkosten van 6,50 euro, kosten voor de verzender).
Post- en afleveradres:
Stichting Sheltersuit
Rigtersbleek-Zandvoort 10
7521 BE Enschede