Nieuwe sfeer verlichting in het centrum

Algemeen

Borne | De BBO (Bundeling Bornse Ondernemers) heeft, samen met wethouder Michel Kotteman, de nieuwe sfeerverlichting in het dorp, officieel in gebruik genomen. Er werd een stekker verbonden, waarna de Bakkersteeg feestelijk verlicht werd. Samen met de projectgroep en de scheidend dorpsmanager Piet Hoogers werd daar vervolgens een toost op uit gebracht.

De wethouder had kort daarvoor zijn waardering uitgesproken voor dit initiatief. Hij prees de BBO voor de manier waarop ze 150 winkeliers op een lijn hebben gekregen, voor deze verfraaiing van het centrum. Ook gaf hij aan dat dit mede mogelijk was gemaakt door de reclamebelasting. “Dit gaat een grote bijdrage leveren tot nog meer gezelligheid in het centrum, daar ben ik zeker van”.

Uniek ontwerp
Het is best een lang proces geweest vertelt voorzitter van de BBO, Lex Nijhuis. Met name het duo Hendrik-Jan Huls en Ruud Nijmeijer van de projectgroep hebben er veel tijd in gestoken om alles uit te zoeken. Er is een enorm aanbod, maar Hendrik-Jan en Ruud wilden voor een uniek ontwerp gaan in LED verlichting. “En dat is het ook geworden, ik vind het resultaat prachtig. Het kost al met al wel € 65.000, een bedrag waar de BBO een paar jaar voor heeft gespaard”, aldus Nijhuis. De situatie was ook best complex, want de stroom voorziening moest ook geregeld worden, met vele verschillende aansluitingen. Maar alle hobbels zijn genomen en zo kan het centrum weer jaren genieten van deze verfraaiing. WA