Nieuwe look dameskoor Völle Wille

Algemeen

vlnr Evelien, Annie, Henny, Fieneke en Coby, showen de nieuwe outfit

Borne| Een half jaar zijn deze vijf dames van het dameskoor Völle Wille bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van de nieuwe look van het koor. Deze week werd tijdens de algemene ledenvergadering het resultaat gepresenteerd en met succes. De reacties waren lovend. Het eerste optreden met deze eigentijdste uitstraling zal plaatsvinden in het Dijkhuis op zondag 24 maart aanstaande.

Een jaar geleden werd er in de vergadering van het dameskoor een voorstel door Annie Vijn gedaan om te kijken of er meer eenheid in de presentatie van het koor te krijgen is. Hier werd positief op gereageerd, waarna er met een groepje creatieve dames gestart kon worden. “We zijn toen met z’n vijven gaan brainstormen en hier en daar gaan kijken voor inspiratie en dit is het resultaat geworden, Volle Wille nieuwe stijl, anno 2019”, zo verteld Annie Vijn.

Paars en Rose
Eerst werden collectief dezelfde kleuren stoffen ingekocht en gingen de dames aan het werk. Er werden allerlei accessoires vervaardigd zoals diverse sjaals, tasjes, halssieraden, corsages en zelfs vlinderdasjes. Annie, “we hebben twee heren muzikanten, Ab van der Wagen als accordeonist en Henk Hogebrug op gitaar en onze geluidsman Nico Gerritsen, en daar hebben we dezelfde kleurstellingen gebruikt. En natuurlijk zal onze dirigente Marianne van der Post ook van een mooie accessoire worden voorzien. Basiskleur is zwart waarop de roze en paarse accessoires mooi tot hun recht komen”. In totaal werden er wel 40 accessoires vervaardigd.

Presentatie
Het koor heeft 35 leden. Jaarlijks zijn er diverse optredens, en is er elke maandagavond repetitie in het Kulturhus . Er zijn nog enkele nieuwe leden welkom. Het koor heeft ook nog een tweede outfit die het best omschreven kan worden als Oud Hollandse kleding. Per optreden worden en kledingafspraken gemaakt die steeds op het repertoire worden afgestemd. Het eerste optreden in de nieuwe look van Völle Wille zal zijn op zondag 24 maart aanstaande in het Dijkhuis. De dames treden daar dan op om 10.30 uur. WA