Kerstherberg laaiend enthousiast over herstart

Algemeen

Borne | Alle acht nieuwe initiatiefnemers zijn blij. In een mum van tijd hebben ze bijna 4000 euro bij elkaar gebracht en daarmee de kerstherberg gered. Er is zelfs een buffer opgebouwd voor het volgend jaar, dan zal het de 30ste editie worden gehouden, “en dat gaan we groots vieren”, zo klinkt het in koor.

In het Kulturhus zijn de acht bij elkaar. Ze vernamen onlangs dat de Kerstherberg niet meer doorging. De vriendenkring kenden elkaar al langer en besloten de organisatie over te nemen. De werkgroep bestaat uit Alexander en Lidwien Mulder, Evert en Anja Kuipers, Simone Boers en André de Groot en Michel en Natascha Polak. Ze hadden een vliegende start, vrijwel iedereen die ze benaderden wilde wel meewerken. “Wat we hebben ondervonden in de Bornse samenleving is hartverwarmend, of het nu winkeliers waren, of andere instanties, allemaal wilden ze wel wat doen. Toen we een toezegging kregen van de Kringloopwinkel van 1000 euro waren we helemaal uit de problemen, fantastisch”, zo vertelt Natascha Polak.

Programma
Eerste kerstdag 25 december start de Herberg om 12.00 uur. Er is dan koffie met gebak. ’s Middags zullen er verschillende optredens zijn in het Kulturhus. Het kerstverhaal zal zeker niet vergeten worden. André de Groot: “we vertellen het wel op een ludieke manier, ik vertel er niets over, maar het wordt wel bijzonder”. De entree is gratis.

Om 17.00 uur zal er afscheid worden genomen van de daggasten en begint het kerstdiner. Opgave hiervoor is wel nodig, en de kosten hiervoor zijn 10 euro. Het diner neemt ongeveer twee uur in beslag. De kok van het Kulturhus heeft zijn medewerking toegezegd om er een mooi diner van te maken.

Alle gezindten
Voorgaande jaren mocht de Kerstherberg rekenen op zo’n 80 bezoekers, aan het diner schoven 50 bezoekers aan. De Herberg heeft geen bijzondere religieuze richting. “Het klinkt wat ouderwets, maar het is echt voor alle gezindten, iedereen is welkom, de deuren van het Kulturhus staan voor iedereen open, en dat hoort ook bij de kerstgedachte”, zo vertelt de vriendengroep. (WA)