Jonkheer en Jonkvrouw van de Toet’nbloazers

Algemeen

Borne | Afgelopen zaterdag kwamen, in een afgeladen Café Platenkamp in Borne, om precies 22:22 uur de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw van de Toet’nbloazers op. Jonkheer Mervin (ten Berge) en Jonkvrouw Roos (Everink) voeren dit jaar vol enthousiasme het jongerencarnaval bij de Toet’nbloazers aan.

Jonkheer
Jonkheer Mervin is 23 jaar oud en zeker geen onbekende bij de vereniging. De afgelopen vier jaar was hij lid van de Jongerenraad van Elf en was hij bijna elk feest van de Toet’nbloazers aanwezig. Omdat de Jonkheer van zijn ouders mee had gekregen dat hij nooit anonieme oproepen aan moest nemen, kostte het de aanzoekcommissie van de Toet’nbloazers dit jaar wat extra moeite om hun beoogde Jonkheer de vraag der vragen te kunnen stellen. Toen ze hem eenmaal te pakken kregen, was het antwoord vrijwel direct “Ja!”. Naast de carnaval studeert Jonkheer Mervin Small Business en Retail Management aan de Saxion Hogeschool in Enschede en voetbalt hij bijna ieder weekend bij BVV Borne 5.

Jonkvrouw
De andere helft van het kersverse jongerenspan van de Toet’nbloazers is de 21 jaar oude Jonkvrouw Roos Everink. In tegenstelling tot de Jonkheer kent zij het carnaval van enkele feesten die ze bezocht heeft en is ze minder bekend bij de vereniging. Wel keek ze, na haar werk bij Kir Royal, wel eens bij het naastgelegen café Platenkamp hoe het feest van de Toet’nbloazers eraan toe gaat. Naast haar werk bij Kir Royal is Jonkvrouw Roos onderdeel van de marketingafdeling van Kaja Interieurs.
Samen gaan ze er met hun opvallende roze kleding dit jaar vol voor en vieren ze carnaval onder hun motto: Van de groente en de garen hebt wie vrijaf, dit carnavalsjaar geet het dak d’r af!