Huisartsen praktijk wordt Watertoren erf, met vijf woningen

Algemeen

Borne | Het college van B & W wil de bestemming van de voormalige huisartsenpraktijk bij de Watertoren wijzigingen in wonen. Er zouden dan vier woningen en een vrijstaande woning gebouwd kunnen worden. Nu rust daar nog de bestemming maatschappelijk op. “Hiermee behoud het gebied zijn karakteristieke en cultuur historische waarde, de bomen en struiken worden zoveel mogelijk gespaard, het is een prachtige invulling”, aldus wethouder Martin Velten.

De huisartsen post, die er eerst zat, is verhuisd naar de St. Theresiakerk. In 2018 was al bekend dat de praktijk zou verhuizen en is deze wijzigingsmogelijkheid al opgenomen. Stedenbouwkundig sluit dit plan ook goed aan. Het erf blijft een parkachtige uitstraling behouden met hagen, houtwallen en heesters. Er zullen ook acht parkeerplaatsen worden aangelegd.

Dit jaar bouwen
De provincie Overijssel heeft dit plan ook getoetst en positief beoordeeld. Met name om de duurzame herontwikkeling (levensloop bestendige woningen) van de leegstaande praktijk ruimte. De vijf woningen zorgen voor een overschrijding van het aantal geplande woningen van 100 per jaar die in de kwantitatieve woningafspraken zijn gemaakt. Dit is echter geen bezwaar omdat dit later gecompenseerd mag worden. Het plan wordt nu zes weken ter inzage gelegd waarna mogelijk nog dit jaar met de verbouw en de bouw begonnen kan worden. (WA)