Contract ’t Wooldrik ondertekend

Algemeen

v.l.n.r. Bert Lavrijsen, Michel Kotteman en Jan Gielians (voorzitter BLOS)

Renovatie kan beginnen
Borne | De renovatie van het sportcomplex ’t Wooldrik kan beginnen. De gemeente Borne en Laco hebben afspraken gemaakt en deze vastgelegd in een contract. Hierdoor zijn de explotatie en het doorgaan van de activiteiten in het zwembad gewaarborgd. Wethouder Michel Kotteman en Bert Lavrijsen ondertekenden, in het zwembad, het contract. Laco directeur Bert Lavrijsen overhandigde daarna een plaquette aan voorzitter Jan Gielians van de Bestuurscommissie Lichamelijk Opvoeding en Sport(B.L.O.S.), met de tekst: “bewegen, ontmoeten, verbinden”. Deze plaquette onderstreept nog eens de prima samenwerking tussen de gemeente Borne en de B.L.O.S.

Bijna drie jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt voor een renovatie van het sportcomplex. Vorige week gaf de gemeenteraad goedkeuring aan de eerste fase van de aanpak van ’t Wooldrik. De komende drie jaar zal er aan deze fase gewerkt worden. Reden voor de zwembadorganisatie om goede afspraken te maken. Lavrijsen daarover: “we wilden graag vastleggen dat alle activiteiten in het zwembad doorgang zouden kunnen vinden. We moesten daarbij ook aan de exploitatie denken tijdens de bouw. Soms gingen de onderhandelingen wat stroef, vooral als het om financiën ging. Maar we zijn eruit gekomen en zijn blij met het resultaat”.

6600 zonnepanelen
In deze eerste fase zal het zwembad worden uitgebreid. Voor de energieopwekking van het zwembad zullen er 6600 zonnepanelen worden geplaatst. Verder zal er een serre worden geplaatst. De totale kosten voor dit onderdeel zijn 2,5 miljoen euro. Wethouder Kotteman heeft een goede herinnering aan deze plek. “Ik stond hier 20 jaar geleden ook al tijdens de opening van het zwembad. We hebben prima kunnen overleggen met alle partijen en zien hier graag een prachtig ultra modern sportcomplex herrijzen”.

Mens centraal
Gemma Tenniglo, beleidsmedewerker sport van de gemeente Borne, was erg blij met de start van de verbouwing. “Natuurlijk is de verbouwing en de aanpassingen van het complex belangrijk. De tand des tijds heeft iets gedaan met dit gebouw. Maar belangrijkste is dat de mensen elkaar hier kunnen blijven ontmoeten en met elkaar verbonden blijven. Samen bewegen en een gezonde levensstijl opbouwen, daar draait het om, in dit masterplan”. (WA)