“Filmpje voor Mama”, het maakproces en de film

Algemeen

Borne | Eve (11) worstelt met rouw na het overlijden van haar moeder. Bij haar vader kan ze niet terecht, dus ze besluit een film te maken. Woensdag 31 oktober bij de Videoclub Borne: de jonge professionele filmmaakster Melanie Essink (uit Markelo) met de (fictie) film “Filmpje voor mama”, gemaakt als afstudeerproject op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Melanie zal samen met haar cameraman Lester Kamstra allereerst het maakproces beschrijven: het maken van het script, de productie (welke apparatuur is er gebruikt, wat ging goed en wat minder) en de montage (inclusief kleurbewerkingen en sounddesign). Daarna gaan we uiteraard de film zelf bekijken.

Avond
Aanvang van de avond is 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur, einde circa 22:00 uur). De locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (de ingang is aan de Ruwerstraat, rechtsom om de Baptistenkerk heen lopen). Iedereen (wel of geen lid van de Videoclub) is deze avond welkom, maar voor niet-leden is de toegang 5 euro (inclusief koffie). Wil je komen, dan graag even opgeven via de email lau@hopmans.demon.nl.

De film
De synopsis (samenvatting) van de film: “Eve (11 jaar) was nog maar vier toen haar moeder overleed aan borstkanker. Ze was nog niet oud genoeg om te kunnen begrijpen wat er precies aan de hand was, maar ze worstelt nu nog wel steeds met het rouwproces. Dat komt omdat ze elk jaar een stukje van haar moeder terugkrijgt, in de vorm van een verjaardagsfilmpje. Haar moeder vertelt in de filmpjes over haar leven en zo leert Eve haar toch een nog beetje kennen. Dat vindt ze moeilijk. Ze mist iemand die ze helemaal niet kent en dat wekt een hoop vragen op bij haar. Eve kan haar vragen bij haar vader echter niet kwijt. Hij heeft zijn eigen verdriet diep weggestopt en het lijkt soms wel alsof hij dat van zijn dochter niet eens ziet. Daarom gaat Eve op zoek naar een andere uitlaatklep. Geïnspireerd op de filmpjes die ze van haar moeder heeft gekregen, besluit ze om zelf ook een film te gaan maken. Een film voor de moeder die ze nooit heeft leren kennen.”