Vispraatje

Bals vis

Januari is natuurlijk de maand van de goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten etc. etc. Uiteraard is vis bij uitstek een product dat past bij een gezonde levensstijl. Het is niet voor niks dat de gezondheidsraad adviseert om minstens twee maal per week vis te eten, en dan bij voorkeur één maaltijd met magere vis (witvis soorten) en één maaltijd met vette vis (Zalm, Makreel, Haring). Het gerecht dat we deze maand gaan maken is, naast dat het natuurlijk lekker en gezond is, ook goed toe te passen binnen een dieet.

Kabeljauw met tomaatjes uit de oven

Ingrediënten (voor 4 pers.)
• 600 gram dikke kabeljauwfilets
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 grote tenen knoflook (geperst)
• 2 theelepels gemalen komijn
• 1 eetlepel sinaasappelrasp
• 1 eetlepel verse tijmblaadjes
• Gemalen chilipeper
• 12 kleine trostomaten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de olijfolie met de knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm. Maal er wat chilipeper boven. Bestrooi het stuk kabeljauw met zout en bestrijk het rondom met het oliemengsel. Leg de kabeljauw in een niet te grote lage ovenschaal. Snijd de tomaten kruislings in aan de bolle kant en zet ze vervolgens met de ingesneden kant naar boven rond de kabeljauw. Schep de rest van het oliemengsel over de tomaten en vis. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de schotel in 30 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!