Wethouder Vermorken knipt met de kinderen het lint door. Links Karin en in het midden Kirsten.
Wethouder Vermorken knipt met de kinderen het lint door. Links Karin en in het midden Kirsten. Fotograaf: Wim Arns

Een nieuwe speeltuin voor de Enk en de Dreef

Algemeen

BORNE – “Helpen jullie mij met die grote schaar?”, vroeg wethouder Vermorken aan de jeugd. Yalise, Jayro en de kleinste, Djaycen hielden de grote schaar vast en knipten het lint door. En daarmee was het speelveld aan de Dreef geopend. Dit in aanwezigheid van vele bewoners, en vooral kinderen van de Dreef en de Enk. “En we hebben ook nog een verrassing voor jullie, een bellenblaas”, zo beloofde David Vermorken en daarvoor was veel belangstelling.

Daarmee kwam een eind aan een lang traject dat bewoonster Kirstin Paus ruim acht jaar geleden is begonnen. “Toen waren mijn kinderen nog klein, ze zijn nu 12 jaar, maar goed nu kunnen de andere kinderen ervan genieten”, zo vertelt Kirstin. Er is veel overleg geweest met ouders van kinderen voor de invulling van dit speelterrein. “In de begintijd wilde dat maar niet echt vlotten, ook bij de gemeente liep dat niet echt. Maar nu met de hulp van gemeente medewerkster Karin Vrielink is het perfect ingevuld”, zo geeft Paus aan.

Karin was ook aanwezig bij de opening. “We hebben vrijwel alle wensen van de ouders kunnen honoreren, zelfs de wensen van de kinderen zijn hierbij meegenomen. We zijn als gemeente erg blij met dit resultaat want je zoekt toch naar de beste oplossing voor allemaal. En je ziet het nu al, de jeugd neemt direct bezit van de toestellen, erg leuk om te zien” volgens Karin.

Er is op het terrein een schommel, een zandbak, een klimrek met glijbaan geplaatst. Verder is de groenvoorziening ook verzorgd door de gemeente. Bijna alle wensen waren dus al gerealiseerd maar er was nog een ding wat er niet was. David Vermorken had nog een verrassing voor de aanwezigen. “Ik heb vernomen dat jullie nog graag een picknick tafel geplaatst wilden hebben, hier op het plein. Wel, die staat hier nog niet, maar ik zeg jullie toe dat die er ook komt”. Met applaus werd dit geschenk in ontvangst genomen. Na de openingshandeling werd er nog even nagenoten door de vele aanwezige ouders en de kinderen.

Tekst Wim Arns / Foto’s Wim Arns

De jeugd maakt direct gebruik van de speeltoestellen.